Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Weapons of Mass Destruction...

My dad came into my room holding his hat
I knew he was leaving,
he sat on my bed told me some facts, son.
I have a duty, calling on me
You and your sister be brave my little soldier
And don't forget all I told ya
Your the mister of the house now remember this
And when you wake up in the morning give ya momma a kiss
Then I had to say goodbye

In the morning woke momma with a kiss on each eyelid,
Even though I'm only a kid
Certain things can't be hid
Momma grabbed me
Held me like I was made of gold
But left her inner stories untold
I said, momma it will be alright
When daddy comes home, tonight

Whether long range weapon or suicide bomber
Wicked mind is a weapon of mass destruction
Whether you're soar away sun or BBC 1
Misinformation is a weapon of mass destruc
You could a Caucasian or a poor Asian
Racism is a weapon of mass destruction
Whether inflation or globalization
Fear is a weapon of mass destruction

Whether Halliburton or Enron or anyone
Greed is a weapon of mass destruction

We need to find courage, overcome
Inaction is a weapon of mass destruction
Inaction is a weapon of mass destruction
Inaction is a weapon of mass destruction


My story stops here, lets be clear
This scenario is happening everywhere
And you ain't going to nirvana or farvana
You're coming right back here to live out your karma
With even more drama than previously, seriously
Just how many centuries have we been
waiting for someone else to make us free
And we refuse to see
That people overseas suffer just like we
Bad leadership and ego's unfettered and free
Who feed on the people they're supposed to lead
I don't need good people to pray and wait
For the lord to make it all straight
There's only now, do it right.
Cos I don't want your daddy, leaving home tonight


Το κομματι οπως δηλωνει και ο τιτλος ειναι για τα οπλα μαζικης καταστροφης. Παλι των Faithless. Τα οπλα μαζικης καταστροφης οχι οπως τα συνηθισαμε, αν μπορει να συνηθισει μια ιδεα, μια πραγματικοτητα μαλλον τοσο καταστροφικη. Τα οπλα μαζικης καταστροφης οπως τα μαθαμε, καταστρεφουν (!) μαζικα, τη σαρκα, την υλικη μας υποσταση, και επιφερουν το θανατο, τον ολεθρο, την καταστροφη. Το τραγουδι αυτο δινει μια αλλη οπτικη και ενα αλλο νοημα στο τι μπορει να σημανει οπλο μαζικης καταστροφης. Ας το δουμε σιγα σιγα και εναν ενα κομματι.

Wicked mind is a weapon of mass destruction.
Το αρρωστημενο μυαλο ειναι οπλο μαζικης καταστροφης. Ενα μυαλο διεστραμενο, ενα μυαλο παρανοικο, κατω απο ορισμενες συνθηκες, μπορει να επιφερει την καταστροφη, σε τοσο κοσμο που να ειναι τελικα οπλο μαζικης καταστροφης. Μπορει να φαινεται παραλογο, αλλα αν κανεις σκεφτει θα βρει παραδειγματα στην ανθρωπινη ιστορια, οχι μονο τα προφανη αλλα και αλλα που επιβεβαιωνουν τον στιχο.

Missinformation is a weapon of mass destruction.
Η παραπληροφορηση ειναι οπλο μαζικης καταστροφης. Καθοδηγουμενα ΜΜΕ, παραπληροφορηση, η καθολου πληροφορηση, ειναι ολα οπλα μαζικης καταστροφης. Με αποτελεσματα οχι τοσο αμεσα οσο ο θανατος και η υλικη καταστροφη αλλα εξισου σημαντικα.

Racism is a weapon of mass destruction.
Ο ρατισμος ειναι ενα οπλο μαζικης καταστροφης. Ο εθνικισμος, η ελιτιστικη αντιμετωπιση του κοσμου, ειναι οπλα μαζικης καταστροφης. Μεσα απο το ρατσισμο και το φανατισμο καθε μορφης διατηρειται η αναρχια -με την κακη της εννοια-, διατηρουνται μιση και εχθρες που μονο σε κακο μας οδηγουν.

Fear is a weapon of mass destruction.
Ο φοβος ειναι οπλο μαζικης καταστροφης. Ο φοβος του ανωτερου που μπορει να μας συντρηψει χωρις επιπτωσεις, χωρις κανεναν ελεγχο. Η καθημερινη καταπατηση τον ανθρωπινων δικαιωματων και ο φοβος που αυτη δημιουργει ειναι οπλο μαζικης καταστροφης.

Greed is a weapon of mass destruction.
Η απληστεια ειναι οπλο μαζικης καταστροφης. Στην απλουστερη μορφη της, τον υπερκαταναλωτισμο, ειναι οπλο μαζικης καταστροφης. Οδηγει τον ανθρωπο σε αναζητηση υλικων αγαθων που προσφερουν χευτικη ευτυχθα και στην καταπιεση των ψυχικων του θελω, τον κανουν ερμαιο τον επιβαλομενων αναγκων του και τον απομυζουν απο την ενεργεια και τη διαθεση να αναζητησει οτιδηποτε αλλο.

Και τελος ο πλεον σημαντικος στιχος του κομματιου...

Inaction is a weapon of mass destruction.
Η απραγια ειναι οπλο μαζικης καταστροφης. Η απροθυμια του καθενος μας να αντιδρασει, σε οτι ειναι λαθος, σε οτι καταφερνει να πληξει την ακεραιοτητα του κοσμου. Η ανυπαρξια διαθεσης για την καλυτερευση αυτου που ονομαζουμαι κοινωνια σημερα, ειναι το οπλο μαζικης καταστροφης με τα χειροτερα αποτελεσματα, χειροτερα απο την καταστροφη, τον ολεθρο, τον θανατο. Γιατι δεν πλητει μονο εμας και τους γυρω μας, οι ζημιες που κανει δεν θα περασουν, δεν θα γινουν καλα με το χρονο, δεν θα διορθωθουν. Αντιθετα, μερα με τη μερα, χρονο με το χρονο, η πληγες που προκαλει μεγαλωνουν, η δυναμη του εδραιωνεται και ριζωνει, βαθια μεσα μας.

Ο ωχαδερφισμος, η βαρεμαρα, η απροθυμια, η μη προσπαθεια ειναι που οδηγει εμας και τις γενιες μετα απο εμας σε μια κατασταση κομματος. Σε μια κατασταση απο την οποια κανεις δεν θα μας ξυπνησει, και δεν θα σηκωθουμε ποτε μονοι μας. Σε μια κατασταση που ειμαστε απλως περαστικοι απο τον κοσμο αυτο, σε μια κατασταση που απλως επιβιωνουμε επι γης, χωρις να μας νοιαζει το πριν η το μετα, ουτε καν το τωρα. Αυτη η απραγια ειναι το οπλο μαζικης καταστροφης που εχει τις μεγαλυτερες και τις χειροτερες δυνατες επιπτωσεις, γιατι το τροφοδοτουμε καθημερινα με ολο και περισσοτερα καυσιμα, με ολο και περισσοτερη δυναμη.

Δεν ειναι εφευρεση κανενος, δεν κατεχεται απο καμια χωρα η κυβερνηση, κατεχεται απο τον καθενα μας, και εχει τη μορφη και τα αποτελεσματα ενος οπλου που σιγα σιγα στρεφουμε στον ιδιο μας τον εαυτο και τραβαμε τη σκανδαλη...

Weapons of Mass Destruction - Faithless

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο… εκτός από το νόημα που είναι απίστευτο και έχει πολύ τροφή για σκέψη, εκτός από τους στίχους που μπορούμε να βρούμε πολλά κοινά σημεία με τους εαυτούς μας… μου αρέσει διότι είναι ένας ωραίος τρόπος να εκφράζουμε τις σκέψεις μας μέσα από τραγούδια… τραγούδια που όλοι ακούμε αλλά μερικές φορές δεν δίνουμε την απαραίτητη σημασία … μέχρι να διαβάσουμε έναν σχολιασμό ο οποίος θα μας ανοίξει τα μάτια και θα αμβλύνει την οπτική μας γωνία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα χαιρομαι που καταφερα να το κανω αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή